F.A.Q.

1. Uit welk materiaal bestaat de bol van USM?

Het gaat om een bol in verchroomd messing met 6 schroefdraden M8x1

2. Bestaan er ook panelen in hout of kunststof?

De vereisten inzake technische kwaliteit gedurende meerdere levenscycli, de minimale toleranties, de stabiliteit van de vormen bij wisselende temperaturen en vochtigheid van de omgeving en de grote weerstand kunnen over het algemeen alleen worden bereikt met staal. In bepaalde gevallen kunnen evenwel panelen in hout of kunststof worden gebruikt voor het bovenste horizontale niveau. Wij raden u aan indien nodig contact op te nemen met uw distributiepartner.

3. Waarom bestaan er geen buizen van minder dan 100 mm?

De opgegeven maten zijn de modulaire afmetingen van het inrichtingssysteem USM en verwijzen naar de afstand tussen de respectieve middens van de bollen. De verbinding bol/buis wordt verzekerd door de connector (dubbele wig) die 40 mm lang is. Voor de buisvormige verbinding zijn er 2 connectoren nodig (2 x 40 mm) + 2 keer de afstand tussen het uiteinde van de buis en het midden van de bol, in totaal dus 98 mm. Dit verklaart waarom een buis minstens 100 mm lang moet zijn.

4. Waarom bestaan er geen buizen van meer dan 750 mm?

Hoe langer de buis, hoe ongunstiger de statische verhouding tussen de diameter en de lengte van de buis. Buizen langer dan 750 mm zouden vervormen, zelfs bij een normale belasting.

5. Bestaan er montage-instructies om de meubelen zelf in elkaar te zetten?

Om het hoge kwaliteitsniveau tijdens het hele productieproces te behouden en vanwege de verantwoordelijkheid die gepaard gaat met het product, vallen de installatie en de demontage van onze inrichtingssystemen uitsluitend onder de bevoegdheid van onze distributiepartners en hun specialisten.

6. Welke materialen worden er gebruikt in de inrichtingssystemen USM?

Het basisprincipe van elk gamma is de modulariteit van het systeem dat bestaat uit specifieke materialen. De structuur van het inrichtingssysteem is in verchroomd staal en de panelen zijn in epoxygelakt staal. Stukken met complexe vormen die weinig geschikt zijn voor mechanische productie (ijzerbeslag, elementen voor vastklemming en handgrepen) worden, afhankelijk van de behoeften inzake stevigheid, gemaakt uit geïnjecteerd kunststof of uit onder druk gegoten metaal.

7. Hoe dik zijn de tafelbladen?

De tafelbladen van USM Haller en USM Kitos zijn 19 mm dik.

8. Zijn er specifieke onderhoudsinstructies voor de inrichtingssystemen USM?

De verchroomde elementen, de elementen met epoxylak of in glas en alle tafelbladen moeten worden schoongewreven met een licht vochtige katoenen doek en vervolgens worden afgedroogd. Hardnekkig vuil kunt u verwijderen met glasreiniger of met een mengsel van 10 volumes water + 1 volume brandspiritus.

Aceton, nitroverdunners en sterk zure of basische detergenten met schurende deeltjes mogen in geen geval worden gebruikt voor het onderhoud van onze inrichtingssystemen.